A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Рябушківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради

21 травня - Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку.

Дата: 21.05.2021 09:39
Кількість переглядів: 119

Фото без описуУ 2001 році ЮНЕСКО прийняла Загальну декларацію про культурне різноманіття, а в грудні 2002 року Генеральна Асамблея ООН у своїй резолюції 57/249 проголосила 21 травня Всесвітнім днем культурного розмаїття в ім'я діалогу та розвитку.

21 травня 2003 року вперше відзначався Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку. У зв’язку з цим Генеральний директор ЮНЕСКО Коїтіро Мацура звернувся до міжнародної громадськості з наступним посланням:

«Завданням ЮНЕСКО, як і ООН, не є організація культурної діяльності у світі. Однак вона може підтримати людей планети в їх сподіваннях і надіях. Саме в цьому сенсі має сприйматися святкування 21 травня, яке об’єднує нас сьогодні.

Загальна декларація ЮНЕСКО про культурне різноманіття - прекрасний інструмент діалогу та розвитку. Кожен з нас повинен прагнути до того, щоб плюралізм культур, завдяки встановленню діалогу між ними, став нашим спільним багатством. Тільки таким чином ми зможемо уникнути трагічних конфліктів і домагатися сталого розвитку, гарантувати який мають стійкість розмаїття культур і продовження конструктивного і пильного діалогу».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора