A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Рябушківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради

27 травня - Всесвітній День клейкої стрічки (скотча)

Дата: 27.05.2021 11:52
Кількість переглядів: 131

Фото без опису27 травня 1930 року американець Річард Дрю отримав патент на винахід, який використовується дотепер — липку стрічку на целофановій основі, одна із сторін якої покрита клеєм.

У 1923 році Дрю влаштувався на роботу в компанію Minnesota Mining and Manufacturing, яка займалася виробництвом наждачного паперу і дослідженням целофанових матеріалів. За 2 роки керівництво направило його проконтролювати, як тестують в магазинах і автосервісах нову продукцію фірми.

В одній із автомайстерень Дрю побачив, що працівникам важко зафарбувати поверхню двома кольорами. Спеціальний папір, який мав би утримувати фарбу, щоб вона не потрапляла на сусідню полосу, не справлявся. 

Як рішення Річард Дрю запропонував майстрам клейку стрічку завширшки 5 сантиметрів з пластиром по краях, але вона не задовільнила малярів.

Винахідник продовжив експерименти і через 5 років створив перший рулончик "шотландської" стрічки, виготовленої з каучуку, масел і смол на целофановій основі, яка з успіхом пройшла випробування. 

27 травня 1930 року Дрю запатентував свій винахід. А корпорація, в якій він працював, зареєструвала торгові марки Scotch і Scotch Tape.

У 1932 році Джон Борден удосконалив клейку стрічку, додавши лезо для обрізки, яке істотно спростило її використання. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора