A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Рябушківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради

Харчування у закладі освіти

Дата: 22.02.2022 21:27
Кількість переглядів: 76

Харчування в закладі

 

Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання дітей.  Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою.

Раціональне харчування дітей будується на дотриманні трьох основних принципів:

· забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму;

· задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах;

· дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня.

Їжа у закладі освіти має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування. Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора